Audiència Nacional, 23 de Novembre 2015.

La Secció Segona de la Sala penal de l’Audiència nacional ha condemnat a un any i sis mesos de presó, com a autor d’un delicte d’enaltiment del terrorisme, a un Home per penjar un vídeo a YouTube que exaltava la figura d’Osama Bin Laden.

El Tribunal referit considera que els vídeos baixats excedien de la llibertat d’expressió i entraven dins de les conductes prohibides com enaltir el terrorisme gihadista ja que, de les imatges exposades, es podia inferir una clara sintonia amb els plantejaments violents d’aquest moviment.

La tesi de defensa de l’acusat va consistir a assenyalar que l’ordinador portàtil de la seva propietat, on es van trobar les imatges, podia haver estat utilitzat per altres persones. No obstant això, aquest argument no ha prosperat, en considerar la Sala que la propietat d’aquests vídeos ha quedat provada, atès que per al seu muntatge es necessitava un gran nombre d’hores de treball, de manera que l’acusat, fins i tot en el cas que no hagués estat ell qui elaborés aquets vídeos, havia de conèixer qui estava utilitzant el seu ordinador.